Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκθεση παιδικής ζωγραφικής στο Art Café

Πολιτιστική πρωτοβουλία Αρίλλα
03 Ιουνίου 2017 / 19:21

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για τρίτη συνεχή χρονιά η Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας φιλοξενεί παιδική έκθεση ζωγραφικής,

με τίτλο αυτή τη φορά «Ποίηση και Χρώμα». Πρόκειται για μια αξιόλογη προσπάθεια των παιδιών να συνδυάσουν τον ποιητικό λόγο με τη ζωγραφική, μέσα από μια βαθύτερη γνωριμία και των δύο ειδών έκφρασης.
Την έκθεση διοργανώνει η Πολιτιστική Πρωτοβουλία Αρίλλα, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Αχαράβης και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ Εσπερίων).
Η Πολιτιστική Πρωτοβουλία Αρίλλα ιδρύθηκε το 1990, με κύριο σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, μέσα από διοργάνωση πλήθους εκδηλώσεων και μαθημάτων. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται τα Τμήματα Παιδικής Ζωγραφικής, με υπεύθυνη εικαστικής διδασκαλίας τη Δήμητρα Κληρονόμου.
H έκθεση συνεχίζεται έως τις 11 Ιουνίου, με ώρες επίσκεψης 10.00-16.00, εκτός Δευτέρας.
 
Η εικαστικός Δήμητρα Κληρονόμου για την έκθεση
 
-Με ποιον τρόπο επιλέχθηκαν τα ποιήματα που οδήγησαν στη δημιουργία των έργων;
-Για αρχή έδωσα στα παιδιά δύο με τρία ποιήματα ή αποσπάσματα ποιημάτων να τα διαβάσουν στο σπίτι με τους γονείς τους. Πάντα με ενδιέφερε η συνεργασία με τους γονείς και φυσικά η σχέση παιδιού γονέα. Το βρήκα πολύ ωραίο να τα διαβάσουν μαζί, να επιλέξει το παιδί εκείνο που του άρεσε και να βρει την εικόνα που το εμπνέει.
 
-Βλέποντας από κοντά τις αντιδράσεις των παιδιών που συμμετέχουν στην έκθεση, πιστεύετε ότι όλη αυτή η διαδικασία είναι σημαντική εμπειρία γι’ αυτά;
-Θεωρώ τις αντιδράσεις τους το πιο σημαντικό κομμάτι, ακόμα κι από το ίδιο το μάθημα. Οι συζητήσεις που γίνονταν πάνω στο ποίημα που είχαν επιλέξει καθώς προχωρούσαν την εργασία τους, η φαντασία τους όπως αναδιπλωνόταν, ήταν κάτι το μαγικό. Ξεπηδούσαν συνεχώς καινούργιες ιδέες και χρειαζόταν να αλλάξουμε πάντα κάτι στο έργο μας.
 
Λίγα λόγια για τη Δήμητρα Κληρονόμου
 
Η Δήμητρα Κληρονόμου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Το 2015 τελείωσε τις σπουδές στο London Art College με διάκριση, με δάσκαλο το ζωγράφο Paul Weaver. Το 2008 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας. Έχει βραβευθεί για το έργο της από το Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός (2007) και από το Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών (2008). Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Εργάζεται ως εικαστικός από το 2010 και από το 2015 είναι υπεύθυνη συντονισμού στις ετήσιες παιδικές εκθέσεις ζωγραφικής στο Art Café.

Δείτε φωτορεπορτάζ από την έκθεση εδώ