Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενιαίος Φορέας: Μέτρο στα περιηγητικά λεωφορεία τώρα!

Ανοικτά τουριστικά λεωφορεία
02 Ιουνίου 2017 / 13:55

Την απόφασή του, σχετικά με το ζήτημα των ανοικτών τουριστικών λεωφορείων περιήγησης ανακοίνωσε το ΔΣ του Ενιαίου Κερκυραϊκού Επαγγελματικού Εμπορικού και Τουριστικού Φορέα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αποφασίστηκε στα πλαίσια αυτής της συζήτησης ομόφωνα, ο Φορέας να στηρίξει και να βοηθήσει οποιαδήποτε απόφαση και προσπάθεια από οπουδήποτε και αν αυτή προέρχεται, η οποία είναι προς την κατεύθυνση να διασφαλίσει την απρόσκοπτη και δίκαιη διακίνηση των επισκεπτών, την διευκόλυνση της πρόσβασης των επισκεπτών στο ιστορικό κέντρο, την διευκόλυνση της διακίνησης των πολιτών σε όλη την πόλη και να διαφυλάττει τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές.
«Θεωρούμε, ότι η δρομολόγηση αυτών σε διαδρομές χωρίς καμία απολύτως ενδιάμεση στάση (όπως γινόταν έως πέρυσι) και η διευκόλυνση της πρόσβασης των επιβαινόντων σ’ αυτά στο ιστορικό κέντρο, στα αξιοθέατα και στα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος (τα εν λόγω λεωφορεία είχαν σημείο αφιξοαναχώρησης των χώρο του λιμανιού), προκάλεσε τεράστια συρρίκνωση της οικονομίας ολόκληρης της πόλης της Κέρκυρας, λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού που προκαλούνταν, αφετέρου αποτελούσε δυσφήμιση λόγω της εξαπάτησης των επισκεπτών μας, οι οποίοι μεταφέρονται περιμετρικά του μνημείου, έμεναν με την εντύπωση ότι έχουν γνωρίσει την πόλη, επέστρεφαν στον τόπο διαμονής τους απογοητευμένοι και δυσφημούσαν την Κέρκυρα, μιας και ποτέ δεν είδαν τις πραγματικές ομορφιές της!
 
Να μπει μέτρο
 
Τέλος, θεωρούμε ότι πρέπει να σταματήσει η χωρίς μέτρο, έλεγχο και προϋποθέσεις αδειοδότηση της δρομολόγησης τέτοιου είδους οχημάτων, με σκοπό την περιήγηση των επισκεπτών έναντι υψηλού τιμήματος, καθώς θεωρούμε ότι ήδη έχουν αδειοδοτηθεί περισσότερα από όσα είναι αναγκαία για να παρέχουν την εν λόγω υπηρεσία. Επίσης, καλούμε τον κ. Δήμαρχο Κέρκυρας, έστω και την ύστατη στιγμή να παρέμβει άμεσα προς τις υπηρεσίες του, αλλά και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, προκειμένου να εφαρμοστεί άμεσα ένα κανονιστικό πλαίσιο κυκλοφορίας, το οποίο θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη και δίκαιη διακίνηση των επισκεπτών, την διευκόλυνση της πρόσβασης των επισκεπτών στο ιστορικό κέντρο, την διευκόλυνση της διακίνησης των πολιτών σε όλη την πόλη και θα διαφυλάττει τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σ’ αυτές».