Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδηλώσεις «Europe in my Region 2017»

Europe in my Region 2017
26 Μαΐου 2017 / 16:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Περιφέρεια Iονίων Νήσων και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2014-2020» σε συνεργασία με το γραφείο Europe Direct Ιονίων Νήσων συμμετέχουν στην πανευρωπαϊκή καμπάνια Europe in my Region 2017

 για την προβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων στους πολίτες, ώστε να αναδειχθούν τα αποτελέσματα, τα οφέλη και οι ευκαιρίες τους στην καθημερινότητα των πολιτών. Η πρωτοβουλία Europe in my Region προτείνει την παράλληλη οργάνωση εκδηλώσεων από τα κράτη μέλη για την προβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων κυρίως μέσα στον Μάιο και επικεντρώνεται στο άνοιγμα των έργων στους πολίτες, και στην παρουσίαση τους με εκδηλώσεις κοινωνικού, εκπαιδευτικού, κλπ χαρακτήρα, με τη συμμετοχή των πολιτών.   Στο πλαίσιο αυτό, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προγραμματίζονται εκδηλώσεις και στις 4 Περιφερειακές ενότητες, με πρώτη την εκδήλωση στην Κέρκυρα, ως εξής:  
Εκδηλώσεις Προβολής έργων  (Open E.U. Projectdays)
 Στην Κέρκυρα, το Σάββατο 27/05/2017: Στον  πεζόδρομο της Ευγενίου Βουλγάρεως (Πόρτα Ριάλα) από 10.00-14.00. Πρόκειται για ανοιχτή εκδήλωση με σκοπό να αναδείξει το έργο Πεζοδρόμησης της Ευγενίου Βουλγάρεως το οποίο συμβάλλει στην ανάδειξη της Παλιάς πόλης της Κέρκυρας και στη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει επίσης τμήμα της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών με ημίωρο μουσικό πρόγραμμα (στις 12μ.).  Η Φιλαρμονική Κυνοπιαστών χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2007-2013 για την ανακατασκευή του κτιρίου της και για την προμήθεια στολών και οργάνων. Στους επισκέπτες του περιπτέρου που θα στηθεί στο χώρο, θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά δώρα. Στη Λευκάδα, στο «Δίαυλο Λευκάδας», τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017. Στην Κεφαλονιά, στη «Γέφυρα του Χάρακα», την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 Στη Ζάκυνθο, στη «Γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη», την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017. Οι ακριβείς ώρες και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων αυτών θα γνωστοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες. Όλες οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται πανευρωπαϊκά έχουν αναρτηθεί στο χάρτη της Inforegio: http://ec.europa.eu/regional_policy/el/policy/communication/inform-network/map/ Την ευθύνη για την οργάνωση των εκδηλώσεων έχει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Ιονίων Νήσων (τηλ. 26613 60033, e-maiL: [email protected]) σε συνεργασία με το περιφερειακό γραφείο Εurope Direct.