Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσίαση βιβλίου «Η σωστή διαχείριση του στρες βελτιώνει υγεία και ζωή» στην ΙΧΕΚ

Ιατροχειρουργική Εταιρεία
19 Μαΐου 2017 / 09:25

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ιατροχειρουργική Εταιρία (ΙΧΕΚ) πραγματοποιεί παρουσίαση του βιβλίου «Η σωστή διαχείριση του στρες βελτιώνει υγεία και ζωή» εκδ. Λοράνδου, της γιατρού Δρ. Ελένης Τσουκαλή,

πρώην διευθύντριας Παθολογικής Κλινικής του ΓΝΚ και Προέδρου του Ελληνικού Ινστιτούτου Αντιμετώπισης του Στρες (ΕΛ.ΙΝ.Α.Σ). Την παρουσίαση θα προλογίσει η Πρόεδρος της Ιατροχειρουργικής Εταιρίας Κέρκυρας  Δρ. Μαρία Μάνδυλα – Κουσουνή, παιδίατρος - ιστορικός.   Θα ακολουθήσει μικρή διάλεξη για το στρες και την ολοκληρωμένη αντιμετώπισή του από τη συγγραφέα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας στις 24 Μαΐου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00.
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε για να εξηγήσει στο κοινό πως η υγεία δεν είναι μόνον θέμα επιλογής και χρήσης κάποιου φαρμάκου, αλλά μία κατάσταση στην οποία οδηγείται ένας οργανισμός όταν ζει αρμονικά τόσο με τη φύση όσο και με τον ίδιο του τον εαυτό.
Από τις επιστημονικές έρευνες γίνεται όλο και πιο φανερό πως η αλληλεπίδραση ενός οργανισμού με όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν τη ζωή του είναι αυτό που οδηγεί στην υγεία ή την ασθένεια και αυτό δεν μπορεί να διορθωθεί απλά με τη χρήση μιας χημικής ουσίας (φαρμάκου).
Η αντίδραση του στρες με την οποία αντιδρά ο οργανισμός σε ότι τον φοβίζει και τον ενοχλεί, έχει φτιαχτεί για να τον προστατέψει και όχι να τον βλάψει. Ο άνθρωπος, όμως, με τον τρόπο που έχει επιλέξει να ζει και τις αλλαγές που προκαλεί στη φύση γύρω του, αυξάνει όλο και περισσότερο τους φόβους και τις ενοχλήσεις προς τον ίδιο του τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να μειώνεται η αντοχή του στα στρες και να αυξάνουν οι ασθένειες.
Πρέπει, γι αυτό, να υπάρξει ενημέρωση ως προς το πώς πρέπει ο καθένας να ζει, να σκέφτεται και να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του, προκειμένου να αυξήσει την αντοχή του στρες της ζωής και να προασπίσει την υγεία του, βελτιώνοντας, συγχρόνως, και τη ζωή του. Αυτός είναι ο σκοπός αυτού του βιβλίου.