Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την Κυριακή η 10η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία!

Ορθοπεταλιά
13 Μαΐου 2017 / 07:36

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η 10η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία συνδιοργανώνεται και φέτος στην Κέρκυρα την Κυριακή 14 Μαΐου στις 11:30 στο Πεντοφάναρο,

από την Ορθοπεταλιά τον Σύλλογο ΣΤΗΡΙΞΗ και τον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο.

Η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια Πανελλαδικά έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση, όλων των εμπλεκομένων μερών σε τοπικό αλλά και σε Πανελλαδικό επίπεδο, στην χρήση του ποδηλάτου σαν μεταφορικό μέσο.

Διεκδικούμε όλοι μαζί ασφαλέστερες συνθήκες στη χρήση του μέσα στις πόλεις αλλά και την δημιουργία των υποδομών που θα το διευκολύνει να κινηθεί με ασφάλεια.
Σε τοπικό επίπεδο εννοείται ότι για άλλη μια φορά διεκδικούμε την λειτουργία των ποδηλατοδρόμων που μετατράπηκαν σε παρκινγκ ενώ δεν ήταν αυτός ο σκοπός κατασκευής τους. Διεκδικούμε επίσης την έναρξη λειτουργίας του συστήματος χρονομίσθωσης ποδηλάτων που έχει ήδη εγκατασταθεί αλλά ούτε αυτό λειτούργησε ποτέ.

Η διαδρομή

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι: Πεντοφάναρο - Μουράγια - Παλιό & Νέο Λιμάνι - εσωτερικός Μαντουκιού - Πλατυτέρα - Σαρόκο - Λ. Αλεξάνδρας- Γαρίτσα- Ανεμόμυλος- Βασίλη- Παραλιακή Γαρίτσας- ΝΑΟΚ- Ακταίον- τερματισμός Πεντοφάναρο.
Ολοι όσοι θα συμμετάσχουν, θα λάβουν μέρος στην κλήρωση για ένα ποδήλατο- προσφορά του Συλλόγου «ΣΤΗΡΙΞΗ» που θα κληρωθεί στο τέλος της Ποδηλατοπορείας.