Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομαδική έκθεση καλλιτεχνών στο Δημοτικό Θέατρο

Δημοτικό Θέατρο
10 Μαΐου 2017 / 12:25

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ελληνική μυθολογία υπήρξε ανέκαθεν πηγή έμπνευσης για το δυτικό πολιτισμό, αφήνοντας το στίγμα της στην εξέλιξη της φιλοσοφίας, της λογοτεχνίας και της τέχνης.

Δεν θα μπορούσε λοιπόν να αφήσει αδιάφορους τους Κερκυραίους ζωγράφους, κάποιοι από τους οποίους εκθέτουν αυτές τις μέρες στο Δημοτικό Θέατρο, με θέμα την «Ελληνική Μυθολογία».
 
Η έκθεση
 
Τα τελευταία χρόνια η Εικαστική Κερκυραϊκή Ένωση (ΕΙ.Κ.Ε.), με πρόεδρο την Έλενα Σουέρεφ, έχει καθιερώσει μια ετήσια ομαδική έκθεση με διαφορετικό θέμα κάθε φορά, όπου οι καλλιτέχνες καλούνται να συμμετάσχουν με έργα τους.
Στην έκθεση που εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα, 33 Κερκυραίοι ζωγράφοι εμπνέονται από την ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών και ιδεών της μυθολογίας και παρουσιάζουν έργα εμπνευσμένα από πρόσωπα, καταστάσεις ή γεγονότα της ελληνικής αρχαιότητας. Η παρούσα έκθεση αποτελείται κυρίως από ελαιογραφίες, ενώ κάποιοι από τους καλλιτέχνες επέλεξαν να παρουσιάσουν σκίτσα, χαρακτικά και ξυλόγλυπτα.
Η βραδιά των εγκαινίων πλαισιώθηκε μουσικά από τον βαρύτονο Ανδρέα Γκούση, την Άρτεμη Κοκκίνου στο βιολί και την Ειρήνη Πολίτη στο πιάνο.
 
Οι συμμετέχοντες
 
Οι ζωγράφοι που συμμετέχουν στην έκθεση είναι μέλη της Εικαστικής Κερκυραϊκής Ένωσης, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς έχουν παρουσιάσει και άλλες φορές έργα τους στο κοινό, είτε σε ομαδικές είτε σε ατομικές εκθέσεις. Συμμετέχουν οι: Σπύρος Αγάθος, Δημήτρης Αναλύτης, Αντιγόνη Βασιλάκη, Μαρίλη Βλάχου, Ανδριάνα Γαστεράτου, Στέφανος Γαστεράτος, Ίνα Γερογιάννη, Άγγελος Γιούργας, Κώστας Γραμμένος, Μάγδα Δημούδη, Στυλιανή Κάντα, Μαρία Κασάρ, Όλγα Καποδίστρια, Φωτεινή Καρλάφτη- Μουρατίδη, Σούζι Κλαρκ, Μαριλένα Κιτσάκη, Μάγδα Κούρκουλου, Δημήτρης Μακρής, Αλέξης Μάνδυλας Ρουΐθ, Ειρήνη Μάνδυλα, Νατάσα Μαρτίνου, Ηλιάνα Μεταλληνού, Ελισάβετ Μουζακίτη, Σπύρος Μουρατίδης, Κάρλα Μπέλλου, Στέφανος Μιχαλόπουλος, Έλενα Ξυδέα, Χάρης Παπαβλασόπουλος, Νίνα Πέτροβιτς, Μαρί Ροδίτη, Τότα Σαρακηνού, Έλενα Σουέρεφ και Φωτεινή Σουέρεφ- Ανεμοδουρά.
Η έκθεση συνεχίζεται έως τις 15 Μαΐου στον εκθεσιακό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, με ώρες επίσκεψης 10.00-13.00 και 18.00-21.00.